Autor: Dnevnik

Novi Sad
12.10.2022.
08:34 > 08:41
U Višem sudu juče je održano suđenje profesionalnom vojniku (34) iz Sombora, okrivljenom za pljačku novosadske menjačnice uz pretnju pištoljem i pokušaj razbojništva u dve menjačnice.
  • Vasko

    14.10.2022 11:15
    Objektivno
    Lako je prosecnom srbendi da se distancira i nesebicno deli svoje cenjeno misljenje kada nikada nije prisao bedi u kojoj vojska zivi. (Naravno ne mislim samo na finansijsku.)
    Isto tako mozemo se distancirati sa argumentima kao ko ih šiša sami su znali na sta pristaju sto bi se moglo reci i za nase zdravstvene i prosvetne radnike, da ne nastavim sa nabrajanjem opelješenog naroda.

    Za razliku od ostalih sluzbi od kojih ova drzava i narod zavise vojska nema prava da strajkuje ili bilo kako zahteva da se uslovi rada promene u skladu sa trenutnom situacijom u svetu. (Strajk vojske=drzavni udar) Ovi ljudi su prepusteni na milost i ne milost velikom vodji i njegovim procentima koje nikada nisu osetili.
  • Laki

    13.10.2022 16:02
    Odgovor za Realistu
    Da, vojska je očajna... Ni ranije nije bila bolja situacija ali sad je ostao samo talog.
  • Realista

    13.10.2022 08:34
    mentalno stanje
    Meni je užasnije da je ta osoba profesionalni vojnik sa tako iskrivljenom svešću, da li je vojska toliko očajna da sada primaju sociopate i mentalno labilne ličnosti i zadužuju ih sa rafalnim oružjem? Za policiju mi je već jasno.
  • Psiholog amater

    12.10.2022 09:05
    Ne znam koja nesreća i koje prilike su naterale ovog čoveka na delo oružane pljačke.
    Veoma je indikativno da je njemu najnormalnije da se izvinjava za to što je uperio napunjen otkočen pištolj u radnika/cu menjačnice.
    Prilična nesvest o opasnosti i posledicama svog postupka ali nije iznenađujuće kada živimo u društvu gde se sve norme, sve institucije i svi zakoni relativizuju.
    Ništa ne postoji osim volje velikog vođe, njenog tumačenja kroz tabloide i jezive glasnogovornike i sprovođenja kroz poslušnike koji dobijaju plate u ruinama institucija.
    To sve vodi ka masovnoj psihozi a potom i ka paranoji i depresiji.
    I šta ćemo sad?
  • /

    12.10.2022 08:59
    /
    ne napadaju se menjacnice osim kada im se salju subliminalne poruke.
    kakva drzava takva i vojska

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna